Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YGS'ye Az Kaldı! Son 1 Ay Kala Neler Yapmalı?

 

Yapılan her deneme sınavı, işlenen konular ve yapılan çalışmaların yeterliliği veya yetersizliği konusunda önemli ipucu sağlayacak. Deneme sınavlarından daha çok verim elde etmek için kurallara uyulması gerekir.

 

Nitelikli deneme sınavları yapın. Yalnızca konu bağlantılı uygulanan testler, yalnızca işlenen konuların öğrenme derecesini vereceğinden dolayı adayın gerçek seviyesini gösterememektedir. Bundan dolayı tüm YGS konularını içeren, ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olarak hazırlanmış denemeler tercih edilmesi gerek.

 

Sınav uygulama sıklığı ne olmalı?

 

Şu an itibarıyla sınava 1 aylık zaman dilimi var. İlk iki hafta 2 günde bir sınav, sınava 2 hafta kala ise günde bir deneme sınavı olmak daha yararlıdır. Sınavın uygulamasını sabah saat 10.00′da olması, sınav süresine dikkat etmek, mümkünse sonuçların cevap kâğıdına kodlamak, sınav süresine uymak, sınava ara verilmemesine de dikkat etmek gerekir. Sınav bittikten sonra bir müddet dinlendikten sonra telafi çalışmalarına başlamak gerek.

 

Deneme sınavları gerçekçi analiz edilmeli. Yanlış cevaplandırılan sorulara yönelik eksiklikler sınavdan sonra tekrar yaparak, hata ve eksiklerini giderme yolunda ilerlenmelidir. Bu konuda pratik olarak önerilen telafi yöntemi şöyle olabilir:

 

Örneğin, adaylar işledikleri halde yapamadıkları veya yanlış yaptıkları her soru için deneme sonrasında bir dahaki deneme sınavına kadar 10 soru çözmeli veya konu tekrarı yapmalıdır. Bu şekilde nokta çalışmalarla az zamanda eksiklikler telafi edilecektir.

 

Ancak deneme sınavı sonuçları iyi bir şekilde değerlendirildiğinde bir anlam kazanır. Eğer böyle bir gayret içerisine girilmezse, belli bir süre sonra aynı deneme sınavını çözdüğünüzde yine benzer hataları tekrarlamak sürpriz olmayacaktır.

 

Doping Hafıza tüm öğrencilerimize başarılar diler.