Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

ÖSYM tarihinde büyük bir yenilik!

 

ÖSYM Başkanlığı tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılacak. Elektronik Yabancı Dil Sınavlarının (E-YDS) ilk uygulaması 20 Eylül 2014 tarihinde başlanıcak.

Aynı yönetmelik uyarınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğer olacak E-YDS'ye giren adayların kazandıkları haklar, YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynı olacak.

 

E-YDS'nin ilk uygulaması İngilizce alanında, 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Ankara'da ÖSYM Merkez Bina 2. katta bulunan Elektronik Sınav Uygulama Salonunda (Bilkent-Ankara) yapılacak. Saat 14.00'te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecek sınava katılmak isteyen adayların sınav ücretini, 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında kredi/banka kartı ile yatırmaları istendi.

 

Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylar, kılavuzda belirtilen bilgi güncelleme işlemlerini, 15 Eylül 2014 tarihi saat 17.00'ye kadar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapabilecek. Sınav Koordinatörlüklerinden bu işlemleri yaptırmayan adaylara ise Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyeceği bildirildi.

 

Adaylar, dağıtımı ve satışı yapılmayacak 2014 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (E-YDS 2014/1) Kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek. Kılavuzda; sınav ücretinin ödenmesi, başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

 

Yine E-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme E-sınavı hazırlandı. Bu sınav uygulamasına da adaylar tekrar internet sitesi üzerinden erişebilicek.