Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YGS Matematik Dersi Nasıl Çalışılmalıdır

 

Fakat eğitim ve öğretim hayatı boyunca çoğu öğrencinin bazı yanlış uygulamalar nedeniyle matematiğe karşı mesafeli durduğu, “ben öğrenemem, bende matematiksel zeka yok, ben yapamam” gibi son derece yanlış algılar geliştirdiği bir gerçektir. Bunun beraberinde getirdiği de sınavlarda başarısız olmaktan başka bir şey değildir. 

 

Bu kadar önemli olan Matematiğin öğrenciler veya önemli sınava girecek adaylar tarafından sevilmesinin ve içselleştirilmesinin sağlanabilmesi belli başlı yanlışların ortadan kaldırılması ile mümkündür. Doping Hafıza’nın Online Matematik Eğitimi tam burda hayat kurtarıcı bir vazife üstleniyor: Yanlış uygulamaları ortadan kaldırıyor, matematiği sevdiren ve öğrenciyi eğlendiren materyaller sunuyor ve soruları hızlı çözdürecek pratik yöntemler geliştiriyor.

 

Matematik öğreniminde öğrencilerde gözlemlenen bir başka husus da derse nasıl çalışacağını bilememe ile ilgilidir. Takdir edilmelidir ki bir derste başarılı olmanın yolu o derse doğru şekilde çalışmaktan geçer. Peki matematik dersine doğru şekilde çalışmak için hangi temel adımlar izlenmelidir, olmazsa olmaz denebilecek şeyler nelerdir? Bu soruların cevaplarını maddeler halinde vermeye çalışalım. Sınava hazırlanan öğrenci arkadaşlarımız için bir rehber olabileceğini düşündüğümüz maddeleri sıralarsak:

 

  • Matematik geçmişine bağlı olarak zayıf olunan konular tespit edilmelidir.

  • Temel matematik olarak 4 işlem (toplama, çıkarma, çarpma ve bölme) işlemlerinin en temel bilgileri öğrenilmeli ve herhangi bir soruda işlem hatası yapmaya mahal vermeyecek şekilde pratikleştirilmelidir.

  • O gün anlatılan veya öğrenilen konuyla ilgili en az 100 soru çözülmelidir.

  • Haftada 1 gün genel tekrar yapılmalıdır.

  • Konuyu tam anlamıyla öğrendikten sonra konuyla ilgili önceki yıllarda çıkmış sınav soruları çözülmelidir.

  • Matematik öğrenmenin bir başka yolu da öğrenilen bilgileri bir arkadaşa anlatmaktır.

  • (en güzel öğrenmek, öğretmektir. – en güzel anlamak, anlatmaktır. )

  • Konu bir bütün olarak çalışılmalı ve püf noktalara dikkat edilmelidir.

 

 

 

Unutmayın, Matematikte Başarılı Olmak , Hayatta Başarılı Olmak Demektir.